Vier de natuur

Struinen over de Stuwwal

De natuurverenging KNNV afdeling Nijmegen e.o. organiseert  29 mei 2022 van 10:00 tot 14:00 uur een excursie over de Jansberg. Deze excursie vindt plaats in het kader van de actiedag “Vier de natuur”. Belangstellenden worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. De vertrekplaats is de Parkeerplaats.  Kruising Rijksweg N271/Witteweg te Plasmolen.. Informatie bij Jan Nillesen 0485 – 574 780.

De excursie trekt over Jansberg, Kloosterberg, Maartensberg, langs bronnen, sprengkoppen, sprengen, beken, kwelmoerassen. 

Het is een prachtige ervaring om met elkaar op excursie te gaan. Vele ogen en oren zien en horen veel meer dan alleen op excursie te gaan, ook worden ervaringen met het gebied aan elkaar verteld.

Wat is en doet de KNNV afdeling Nijmegen?

De KNNV afdeling Nijmegen staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat het Rijk van Nijmegen, Land van Maas en Waal, Land van Cuijck, Noord Limburg.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV)..